Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Snabblån

Vi på Credigo har riktigt bra privatlån som är värda att titta närmare på. Hos oss lånar du till en bra ränta och vi erbjuder en flexibel återbetalningstid. När du ansöker om ett lån hos oss får du svar direkt på skärmen och du får oftast ditt lån utbetalt samma dag som din ansökan beviljas (om du har ett konto hos en av de större bankerna). Fördröjning kan ske om du har en mindre bank. Observera att utbetalningstiderna är knutna till våra öppettider och att det även här kan finnas avvikelser vid exempelvis helgdagar och röda dagar. Vill du vara säker på när pengarna kommer kan du kontakta vår kundtjänst, antingen här på sajten via chatten eller via telefon och mejl. 

Vad är ett snabblån?

Snabblån används ofta som ett samlingsnamn för olika typer av små lån utan säkerhet. Smslån, mikrolån och macrolån är några av de lån som kan benämnas som snabblån. Det som är utmärkande för den här typen av snabblån är att det kan gå fort från det att du ansöker om lånet tills att du har fått dina lånade pengar på ditt bankkonto.

Vi erbjuder tyvärr inga snabblån, men när du ansöker om ett privatlån via oss får du oftast pengarna samma dag som när din ansökan godkänns. Förutsättningen är att du har ett konto hos en av de svenska storbankerna, annars kan det ske en viss fördröjning i överföringen. Observera att utbetalningstiderna är knutna till våra öppettider. Är du osäker eller vill få ytterligare upplysningar hänvisas du kontakta kundtjänsten. Hos oss lånar du pengar till en bra ränta och med en flexibel återbetalningstid. 

Är Credigos lån bättre än snabblån?

Vi på Credigo tycker att det ska vara enkelt och tryggt att låna pengar, och att du ska kunna ta lån till ett bra pris. Snabblån är kända för att ha en hög ränta på sina lån när de lånar ut pengar. Vi på Credigo tycker inte att det ska kosta så mycket att låna pengar, därför erbjuer vi våra kunder privatlån till en bra ränta. Vi gillar också olikheter och ger dig som låntagare möjlighet att själv bestämma i vilken takt som du vill betala tillbaka ditt lån på. Vi har jämfört med snabblån en mycket längre och mer flexibel återbetalningstid. Hos oss har du även möjlighet att teckna en försäkring som skyddar dig om du skulle bli sjuk eller drabbas av arbetslöshet. Vi värdesätter din trygghet och erbjuder dig som kund tjänster av god kvalite. Kontakta gärna vår kundtjänst om du vill veta mer om oss, våra lån och försäkringar. Vi ser fram emot att höra från dig och du når oss på ett smidigt sätt via telefon, chatt och mejl. 

Hur kan snabblån användas?

Ett snabblån är fördelaktigt att använda sig av i situationer där du behöver pengar som du inte har. Du kan använda dig av ett snabblån om du exempelvis vill spara pengar genom att handla på rea. Det kan vara  synd att gå miste om bra erbjudanden om det bara är några få dagar kvar tills att du får din nästa lön. Om du till exempel ser att sängen som du har planerat att köpa vid nästa lön nu säljs är på rea till ett nedsatt pris kan du, istället för att vänta ta ett snabblån och slå till på erbjudandet direkt. Med hjälp av snabblån slipper du alltså vänta på din nästa lön och du riskerar inte att missa chansen till en bra affär. När du sedan får din lön på kontot kan du enkelt betala tillbaka pengarna som du lånat. Att använda snabblån på det här sättet är smidigt och kan på många sätt förenkla för dig i din vardag. Det som är värt att ha i åtanke är att snabblån ofta har en högre ränta än vad till exempel privatlån och fritidslån har. Av den anledningen är det inte lönsamt att ta snabblån för att låna pengar under en längre tid. Behöver du låna pengar och vill ha en längre avbetalningsperiod är det bättre att du tar ett privatlån. Vi på Credigo har privatlån till en bra ränta och hos oss kan du välja under vilken tidsperiod som du vill ha återbetalningen på.

Vad är bra med ett snabblån?

Den största fördelen med snabblån är att du alltid kan få tillgång till pengar snabbt om du skulle behöva. Det gör att du aldrig behöver missa ett bra erbjudande på rea eller de billiga flygbiljetterna till den kommande semestern. Men det som också är en klar fördel med snabblån är att det ofta är enklare att få ett lån beviljat. När du ansöker om ett lån hos en vanlig bank har de ofta höga krav på dig som låntagare och du måste i de allra flesta fall kunna visa upp att du har en fast anställning för att få ta ett lån. En bra sak med snabblån är att det inte krävs lika mycket av dig och din ekonomi för att du ska få din låneansökan godkänd. När du ansöker om ett snabblån kan du i många fall få lån trots att du inte har en fast anställning. Hos oss på Credigo har du en större chans att få ditt lån beviljat än hos en bank. Ansök om ett lån idag och få svar på din ansökan direkt på skärmen.

Behöver du ett lån?

Varför är det enklare att ta snabblån?

Det som gör att det är enklare att få ett snabblån än ett banklån beror vanligtvis på storleken på beloppet som lånas ut. Vid ett banklån rör det sig ofta om större belopp och det medför att banken tar en större risk vid utlåning. Vid ett snabblån handlar det om mycket mindre pengar och av den anledningen är ett snabblån inte lika riskfyllt för kreditgivaren som lånar ut pengarna. Vi på Credigo erbjuder privatlån upp till 30 000 kronor och hos oss är det enkelt att ta lån. Vi gör alltid en individuell bedömning av din ekonomiska situation när du lånar pengar hos oss.

Vad är dåligt med ett snabblån?

Snabblån är lättillgängligt och för en del personer kan det innebära problem. Det finns en risk att drabbas av impulsivitet och förlora respekten för pengarnas värde om du tar snabblån för ofta. Det är därför viktigt att du tänker igenom ditt beslut om att ta ett lån. Fundera alltid en extra gång om du verkligen behöver låna pengar eller om det finns andra lösningar eller möjligheter som gör att du inte behöver låna. Kommer du fram till att du ändå behöver låna pengar bör du se över dina ekonomiska förutsättningar innan du tar ett snabblån, och säkerhetsställa att du har möjlighet att betala tillbaka ditt snabblån inom den tidsram som är avtalat.

Tänk på att återbetala ditt snabblån i tid

Du bör alltid betala tillbaka ditt snabblån i rätt tid för att undvika att drabbas av tråkiga och onödiga efterföljder. Eftersom snabblån ofta har en hög ränta är det lätt att räntekostnaderna drar iväg om du väljer att vänta med att betala av ditt lån eller om du glömmer att betala fakturan. Missar du en inbetalning av ditt snabblån får du en påminnelse i brevlådan med en påminnelseavgift som du måste betala utöver utgiften för ditt vanliga snabblån. Om du inte betalar in påminnelsen leder det att du kommer få ytterligare påminnelser och att din skuld byggs på. Om du skulle få problem med att betala tillbaka det du har lånat är det bra om du vänder dig till kreditgivaren där du har lånet och berättar om din situation. I vissa fall kan de hjälpa dig med en återbetalningsplan. Du kan också vända dig till din kommun för rådgivning, de kan ge dig bra information för hur du kan gå tillväga för att bli skuldfri. Även fast det kan kännas svårt att berätta om din situation för andra är det alltid bra att ta hjälp. Vi på Credigo har inte snabblån eller höga räntor men om du av någon anledning skulle få problem med att betala tillbaka ditt lån är vi glada om du tar kontakt med oss. Vi är måna om dig och vill alltid hitta den bästa lösningen för dig om du skulle stöta på problem. Du kan komma i kontakt med oss via vår kundservice, vi finns på mejl, chatt och telefon.

Credigo är ett förmånligt lån

Varför har snabblån hög ränta?

Att snabblån har en hög ränta beror på flera olika saker. Kostnaden har bland annat att göra med utlåningstiden och det risktagande som kreditgivaren tar när de lånar ut pengar. Vid ett bolån är räntan låg i jämförelse med ett snabblån och det beror på att banken vet att de kommer att få in pengar och tjäna pengar på lånet under lång tid framöver. Utöver det har banken alltid en säkerhet som de binder upp lånet på, vid exempelvis ett bolån är bostaden banken säkerhet eftersom den har ett eget värde. Om du inte skulle kunna betala av ditt bostadslån kan banken sälja din bostad och på det sättet få tillbaka pengarna som de har lånat ut till dig. Vid ett snabblån har kreditgivaren inte samma säkerhet och tar därför en större risk vid utlåning. För att täcka den ökade risken för eventuella förluster har snabblån därför en högre ränta. En annan anledning till att snabblån har en högre ränta än andra lån beror på att de har en kortare utlåningstid på sina lån. Snabblån kan ha en utlåningstid från en dag eller upp till två veckor och för att det ska vara värt för företaget att erbjuda så kort belåningstid på sina lån måste de ta ut en högre ränta för att det ska vara lönsamt för dem. Vi på Credigo tycker inte att det ska kosta mer bara för att du lånar lite och under kort tid. Vi har alltid bra ränta på våra lån och en flexibel återbetalningstid så att du själv kan välja hur du vill låna. 

Genomförs en kreditupplysning vid snabblån?

För att kreditgivaren ska kunna bilda sig en uppfattning om dig och hur du är som framtida låntagare genomför de alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. Det är inte bara kreditgivare som använder sig av kreditupplysning. Andra företag som exempelvis olika mobiloperatörer kan använda sig av det om du skulle teckna ett mobilabonnemang hos dem. Men även hyresvärdar nyttjar upplysningen för att kontrollera att du är kapabel till att betala en framtida hyra. En kreditupplysning visar om du har några betalningsanmärkningar eller inte. Om du har en betalningsanmärkning kan det signalera det att du inte har varit tillräckligt ansvarstagande med din ekonomi och det kan avskräcka företag från att ingå avtal eller låna ut pengar till dig. Vi på Credigo tar alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån hos oss, vi gör därefter en helhetsbedömning av dig betalningsförmåga.

Snabblån och lån utan kreditupplysning

Det är lag på att svenska låneaktörer ska göra en kreditupplysning på sina kunder i samband med en låneansökan. Om du kommer i kontakt med någon hemsida där långivaren marknadsför lån utan kreditupplysning så bör du vara observant på att det kan röra sig om bedrägerier. I Sverige finns det många aktörer som erbjuder kreditupplysningar. Bland de största och populäraste återses bland annat Bisnode, Creditsafe och UC (som du kanske redan är bekant med). Credigo använder sig av Creditsafe för alla lånebelopp. 

Välj snabblån med bra kundtjänst

Kundtjänst är företagets ansikte utåt och är till för att hjälpa nya och gamla kunder med att svara på frågor och lösa problem som kan uppstå. Kundtjänst finns också till för dem som ännu inte är kunder men som kanske är intresserade av företaget och vill veta mer om verksamheten och tjänsterna som erbjuds. Att kreditgivaren där du ska ta snabblån har en bra kundtjänst är viktigt eftersom det är dem som du kommer att ha kontakt med i första hand om du skulle ha frågor eller behöva hjälp med ditt snabblån. Vi på Credigo har en bra kundtjänst som alltid ser till ditt bästa. Vi värdesätter dig som kund och vi arbetar hårt för att erbjuda dig en förstklassig service. För att du alltid ska ha lätt att nå oss har vi generösa öppettider och du kan kontakta oss via telefon, mejl eller genom att chatta med oss.

Ta ett lån idag

Är snabblån avdragsgillt?

När det är dags att deklarera är det bra att komma ihåg att du faktiskt kan deklarera ditt snabblån eller andra privatlån som du har. I de allra flesta fall brukar kreditgivaren skicka in uppgifterna som behövs för att räkna ut din avdragsgilla ränta till skatteverket. Har kreditgivaren gjort detta kommer du se att alla uppgifter står förtryckta i din deklaration. Men har inte kreditgivaren skickat in dina uppgifter till skatteverket kommer de inte att finnas med i din deklaration och då är det upp till dig att själv meddela skatteverket att du vill dra av din ränta. För att få tag på uppgifterna som skatteverket behöver måste du begära ut uppgifterna från kreditgivaren där du har tagit ditt snabblån. Tänk på att göra det i så god tid som möjligt eftersom det ofta kan var hög belastning både hos kreditgivaren och skatteverket när det är deklarationstider. Vi på Credigo ser alltid till att lämna in dina uppgifter till skatteverket i god tid innan deklarationsdagen. Så har du tagit ett lån hos oss kommer dina uppgifter stå förtryckta i din deklaration och du behöver inte göra någonting själv. Våra lån är enkla och friktionsfria för att du alltid ska kunna känna dig trygg när du lånar hos oss.

Ta snabblån vid betalningsanmärkning?

Om du inte betalar in dina räkningar i tid får du en påminnelse med en påminnelseavgift som du måste betala in till företaget. Om du inte betalar kommer du få ytterligare påminnelser med betalningskrav. Betalar du inte kommer din faktura att gå till kronofogden, vars uppgift är att driva in pengarna som du är skyldig och inte betalat till företaget. Om din obetalda faktura går så långt som till kronofogden får du en så kallad betalningsanmärkning. Den kommer att registreras på dig och synas när företag gör en kreditupplysning på dig för att kontrollera din betalningsförmåga. En betalningsanmärkning är synlig i upp till tre år och du kommer under den tiden att vara begränsad i olika sammanhang. Det kommer bland annat innebära att du får svårt att ingå olika avtal som att exempelvis ta ett nytt mobilabonnemang. Det kan också leda till problem om du ska flytta in i en ny bostad eller ansöka om lån. Om du ansöker om ett lån hos en bank kommer du troligtvis att bli nekad direkt. Men det finns kreditgivare på marknaden som inte är lika hårda som de vanliga bankerna och som kan ha överseende. Vi på Credigo är övertygade om att en betalningsanmärkning inte alltid betyder att du är oansvarig eller inte har koll på din ekonomi. Ibland blir det fel och det kan vara rena misstag eller missförstånd som orsakar betalningsanmärkningar. När du ansöker om ett lån hos oss gör vi alltid en gemensam och samlad bedömning om din ekonomiska situation och din betalningsförmåga. Om du har en betalningsanmärkning men vår samlade bedömning av dig är god kan vi i vissa fall godkänna dig som låntagare. Om du har en betalningsanmärkning och vill ta lån får du gärna kontakta oss för vidare bedömning. 

Nya regler ska stoppa oseriösa snabblån

När snabblån var ett nytt fenomen på marknaden fanns det många aktörer som erbjöd smslån, några av dem var oseriösa och bara ute efter att blåsa folk på så mycket pengar som möjligt. Det var även de här företagen som orsakade att snabblån fick ett så pass dåligt rykte. Genom åren har många människor blivit skuldsatta och fått ekonomiska svårigheter på grund av dessa aktörer. De flesta av de oseriösa aktörerna har idag försvunnit i takt med att marknaden för snabblån har mognat, och att folk har lärt sig av varandra för att undvika att bli lurade. Men det beror också på nya regler som införts. Under september 2018 trädde en ny lag i kraft som reglerar hur mycket en kreditgivare får tjäna på varje enskilt lån. Kreditgivaren får inte ha en låneränta som överstiger 40%. Räntan tillsammans med andra tillkommande avgifter får inte heller överstiga det faktiska lånebeloppet. Hur snabblån marknadsförs har också reglerats och enligt nya lagen måste kampanjer och reklam marknadsföras varsamt och ansvarsfullt. Eftersom det är så lätt och går så fort att ta ett snabblån är lagens syfte att motverka impulsivitet och snabba beslut som reklam annars kan uppmana till.

Så undviker du oseriösa snabblån

Trots de nya reglerna som ska förhindra oseriösa aktörer på marknaden kan de fortfarande förekomma. Därför är det alltid bra att vara vaksam och noggrann när du ska ta ett snabblån för att undvika att bli lurad. Se över vad de har för ränta och läs igenom avtalet samt den finstilta texten innan du tar ett beslut. Det kan också vara bra att läsa kommentarer och recensioner av andra personer som har tagit lån hos kreditgivaren. Det brukar ge en bra indikation på om snabblånet är bra eller inte. Ta reda på om de följer de nya reglerna för snabblån som bland annat reglerar lånets räntetak. Du kan även ringa kreditgivarens kundtjänst och ställa frågor om lånet för att se hur de resonerar och vad du får för svar. Kundtjänsten speglar ofta företaget och svarar de otydligt eller undvikande kan det tyda på att något inte är som det borde. Om du trots allt känner dig osäker på att ta ett snabblån men ändå behöver låna pengar kan du använda andra typer av lån. Vi på Credigo har privatlån som är trygga och bra lån att ta.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...