Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Sms lån

Hos oss på Credigo hittar du riktigt bra lån, vi erbjuder främst privatlån – ett alternativ till smslån. Hos oss lånar du förmånligt och enkelt till en bra ränta, och med en flexibel återbetalningstid. Ansöker du om ett lån hos oss har du oftast pengarna på ditt konto samma dag som när din ansökan beviljas, beroende på vilken bank du är kopplad till. VIll du veta mer om utbetalningstiderna ber vi dig kontakta kundtjänst.

Ansök nu och få ditt lånebesked direkt på skärmen, självklart är det helt gratis att ansöka om lån hos oss.

Vad är smslån?

Ett sms lån är ett litet lån där du lånar små summor med pengar. Sms lån är i många fall enklare att få beviljat än andra typer av lån eftersom sms lån är ett lån som inte handlar om så mycket pengar. Sms lån kommer ursprungligen från USA och föregångaren till de sms lån som vi ser idag var så kallade “payday loan” eller “lönedags-lån”. Under den stora finanskrisen som drabbade USA under år 1929 skapades det möjligheter för personer med en fast inkomst att låna små summor med pengar, som de sedan betalade tillbaka när de fick sin nästa lön. Dessa lån underlättade för låntagarna som under vissa månader hade en ansträngd ekonomi till följd av den stora finanskrisen. Sms lån hade sin storhetstid i Sverige omkring millennieskiftet i samband med att mobiltelefonen blev allt mer populär. Men dagens digitalisering har öppnat upp för nya sätt att ta lån på och idag tas sms lån och andra lån oftast direkt via internet. Hos oss på Credigo kan du ansöka om privatlån direkt i din mobil eller på datorn via vår hemsida, och du får svar direkt på din ansökan. Att låna hos oss på Credigo är alltid snabbt och enkelt precis som ett lån ska vara. 

Har Credigo smslån?

Sms lån är någonting som Credigo inte erbjuder, däremot har vi andra lån som påminner om smslån. Dessa ser vi som alternativ till sms lån.

Att låna hos oss på Credigo är enkelt och vi gör alltid en individuell bedömning av dig som låntagare. Vi genomför en kreditupplysning på alla som vill ta lån hos oss, avsett belopp. Creditsafe används som aktör för kreditupplysningen. 

Sms lån har höga räntor och det tillkommer ofta andra utgifter runt om kring smslånet som exempelvis uppläggningsavgifter, aviseringskostnader och ibland även dolda avgifter. Vi på Credigo erbjuder lån där du inte behöver bekymra dig för omkringkostnader, dolda avgifter eller skyhöga räntor. Vi erbjuder schysstare lån än sms lån med en lägre ränta och en längre och mer flexibel återbetalningsperiod. Vi har även ett utgiftsskydd som du kan teckna som är användbart och ger extra trygghet för dig som låntagare. Försäkringen är till för att underlätta och stärka din ekonomi om du skulle bli arbetslös eller drabbas av sjukdom.

För din trygghet och service har vi också en kundtjänst med generösa öppettider så att du på ett enkelt sätt kan komma i kontakt med oss. Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar samt vägleder och hjälper dig. Du kan nå oss på telefon, epost eller via vår chatt.

Hur snabbt är Credigos lån jämfört med ett smslån?

Sms lån är snabba lån som du enkelt kan ansöka om genom att skicka iväg ett sms. Men när du ansöker om ett lån hos oss på Credigo får du svar på din ansökan direkt på din skärm. Om ditt lån blir beviljat och du har ditt bankkonto hos någon av de vanligaste bankerna som exempelvis Swedbank, Handelsbanken, Nordea eller SEB får du oftast dina lånade pengar utbetalda på ditt konto samma dag som när din låneansökan blir beviljad. Är det så att du har en annan bank kan det ibland dröja lite längre. Observera att utbetalningstiderna är knutna till våra öppettider. Vissa avvikelser kan ske under helg- och röda dagar. Vi på Credigo har förmånliga lån och det är alltid enkelt och smidigt att ta lån hos oss. 

Varför använda smslån?

Om du exempelvis ska ut och resa och du vet att flygbiljetten som du vill boka kommer att stiga i pris om du inte beställer nu kan du ta ett sms lån, och betala tillbaka lånet direkt när du får din lön på kontot igen. Men sms lån är ofta dyra lån att ta eftersom de har en hög ränta, så det är bäst att betala av ditt sms lån så snabbt du kan. Vi på Credigo har lån som liknar sms lån men vi har lån till lägre ränta än vanliga sms lån, det gör att du kan låna utan att känna dig stressad över att lånet kostar dig för mycket. Hos oss kan du även låna större belopp än vad du vanligtvis kan göra vid ett sms lån, vi erbjuder lån från 1000 kronor och upp till 30 000 kronor. 

Behöver du ett lån?

Vad är bra med smslån?

Det av de största fördelarna med smslån är att det en enklare lånevariant. Dessutom är ansökningsprocessen okomplicerad och lätt att förstå. Ett sms lån har historiskt varit praktiskt eftersom kunden kunnat få sina pengar lite snabbare, än vid exempelvis traditionella ansökningar på bankkontor. Det som också ansetts som bra med sms lån är att det i många fall krävs mindre av dig för att få ett sms lån. Eftersom ett sms lån är ett litet lån är risken för långivaren inte lika hög som vid exempelvis ett större lån hos en vanlig bank. Du kan exempelvis ta ett sms lån trots att du inte har ett fast arbete som annars är en förutsättning för att få låna hos en bank.

Hos oss på Credigo är det också lättare att få lån, och du kan till och med i vissa fall få lån trots att du har en betalningsanmärkning. Vi är medvetna om att en betalningsanmärkning inte alltid behöver betyda att du är oaktsam när det kommer till pengar. Vi gör alltid en individuell bedömning när du ansöker om ett lån hos oss. Observera att vi enbart erbjuder privatlån och inga sms lån. 

Vad är dåligt med smslån?

Det finns saker som är bra med sms lån men det finns också många dåliga saker som du bör fundera över och ha i åtanke om du står inför att ta ett sms lån. Den största nackdelen med sms lån är att långivaren som tillhandahåller sms lån ofta har en dyr ränta på pengarna som de lånar ut. De höga räntorna var också en stor och bidragande orsak till att sms lån fick ett dåligt rykte när lånen introducerades på marknaden under slutet av 1900-talet. Räntorna var under den här tiden ännu oreglerade och långivaren kunde låna ut pengar till vilken ränta som helst. Det fanns sms lån som hade räntor på hundra procent eller mer. En av de mest extrema räntorna var ett sms lån som hade en ränta på över tusen procent, vilket förståelig nog väckte mycket ilska och debatt bland befolkningen. För att stoppa de här extrema räntorna införde regeringen i september 2018 en ny lag som innebär ett räntetak för hur mycket långivaren får ta ut i ränta. Idag är det ovanlig att sms lån med så pass höga räntor förekommer, men det är alltid bra att vara uppmärksam på räntan när du ska ta ett sms lån. Något som också är bra att se upp med om du ska ta ett sms lån är tillkommande kostnader. Det är ganska vanligt att det läggs på olika avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter och  aviseringsavgifter. I vissa fall kan avgifter som du inte blev informerad om när du tecknade låtet tillkomma, så kallade dolda avgifter. Vi på Credigo har lån till lägre ränta än sms lån och vi har inte några tillkommande eller dolda avgifter, hos oss lånar du alltid tryggt.

Finns det lån som är bättre än smslån?

Det finns många olika lån att välja mellan på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket lån som är bäst. Smslån har sina fördelar i och med att det är ett lån som är enklare att få än andra lån och som även möjliggör att du kan låna pengar snabbt. Men sms lån har samtidigt ett högt pris med tanke på den höga räntan och tillkommande avgifter. Banklån är ofta större lån som är svårare att få, det kan dessutom ta flera dagar innan du får tillgång till dina lånade pengar. Våra lån på Credigo är så kallade privatlån eller blancolån och är lån till en lägre ränta än sms lån. Hos oss kan du kan låna upp till 30 000 kronor och vi har en flexibel återbetalningstid.

Credigo är ett förmånligt lån

Sms lån eller privatlån?

Sms lån från olika aktörer och privatlån som vi på Credigo erbjuder är två olika typer av lån. Gemensamt för sms lån och privatlån är att de båda två är lån utan säkerhet. Det innebär att långivaren som lånar ut pengarna inte har någon säkerhet som kan garantera att de kommer att få tillbaka sina pengar. När du tar ett bostadslån har banken bostaden som säkerhet. Om det skulle visa sig att du inte kan sköta dina betalningar kan banken sälja bostaden och få tillbaka sina utlånade pengar på det sättet. Men vid ett privatlån eller sms lån finns alltså inget skydd för långivaren på samma sätt. Risken som långivaren tar är en del av hur räntesatsen regleras på ett lån och det är en av anledningarna till att sms lån och privatlån ofta har en högre ränta än lån med säkerhet. Smslån är också kända för att ha en högre ränta än privatlån, och en orsak till det är att sms lån ofta handlar om små summor med pengar som lånas ut. För att långivaren ska tjäna på att låna ut så pass små belopp är räntan högre för sms lån. Vi på Credigo erbjuder förmånliga privatlån till en bra och konkurrenskraftig ränta. Det som skiljer smslån och privatlån från varandra förutom räntan är återbetalningstiden för lånet. Sms lån har ofta en mycket kort återbetalningstid på mellan en vecka och upp till en månad, medans privatlån ofta har en återbetalning som sträcker sig från någon månad till flera år. Vår återbetalningstid på Credigo är flexibel och du kan när som helst betala tillbaka hela summan som du lånat.  

Kan man ta ett sms lån utan kreditupplysning?

När du ansöker om att få ta ett sms lån eller en annan lånetyp genomförs en kreditupplysning på dig. Det är lag på att den företag eller aktör som lånar ut pengar ska göra en sådan upplysning. 

Att ha för många kreditupplysningar på sig kan, men behöver inte nödvändigtvis, väcka frågor och skapa osäkerhet kring din kreditvärdighet. Det kan tolkas som att du har tagit många lån under den senaste tiden, vilket kan få långivaren att tvivla på om du har råd att betala av lånet som du söker hos dem. Tänk därför på hur ofta du ansöker om lån och var du vänder dig för att ansöka. Glöm inte bort att det är lag på kreditupplysningar och att du med hög sannolikhet inte kommer hitta ett seriöst lån utan en kreditupplysning. 

Finns avdragsgilla sms lån och privatlån?

Att det går att deklarera och få tillbaka på räntan vid bostadslån och fritidslån är relativt många medvetna om. Men det är inte lika många som tänker på att det faktiskt går att dra av en del av räntan på sitt sms lån eller privatlån vid deklaration. De allra flesta långivare rapporterar in dina uppgifter direkt till skatteverket innan det är dags för dig att deklarera. Det är att föredra eftersom all information om avdragsgill ränta då kommer att stå förtryckt i din deklaration. Men det finns långivare som inte gör detta, var därför lite extra uppmärksam och försäkra dig om att uppgifterna om ditt sms lån eller andra lån står med i deklarationen. Om de inte står med i deklarationen måste du själv kontakta företaget och be dem om uppgifterna och sedan lämna över dem till skatteverket.

Ta privatlån eller sms lån trots betalningsanmärkning?

För att få ta ett lån måste du anses vara kreditvärdig, för att långivaren ska kunna ta beslut om du är kreditvärdig eller inte genomförs alltid en kreditupplysning. Där kan de se om du har några betalningsanmärkningar, och i så fall när du fick dem. Tillsammans med den informationen och övriga uppgifter om din livssituation tar långivaren ett beslut om de är beredda att låna ut pengar till dig eller inte. Långivare har olika krav och bedömer din kreditvärdighet i enlighet med deras stadgar. Större banker har ofta högre krav på din kreditvärdighet än om du skulle ta ett sms lån hos en annan långivare. Ansöker du om ett lån hos en bank och har en betalningsanmärkning kommer du troligtvis inte att få igenom din ansökan. Har du någon gång fått en betalningsanmärkning är den synlig under tre års tid och kan ställa till med stora problem. Förutom att du ofta blir nekad när du ansöker om lån kan anmärkningen leda ditt att du får svårigheter att få igenom hyreskontrakt eller teckna mobilabonnemang. Vi på Credigo kan ibland tillåta låntagare med betalningsanmärkning, vi vet att det ibland kan gå fel och att en anmärkning inte behöver betyda att du är oansvarig med din ekonomi. Vi gör alltid en individuell bedömning av din ekonomiska situation och din förmåga att betala tillbaka det du vill låna. Om du har en betalningsanmärkning och vill ta lån föreslår vi att du kontaktar vår kundtjänst för vidare bedömning om dina möjligheter. 

Ta ett lån idag

Undvik betalningsanmärkningar vid smslån

Ett smslån går snabbt att ta om du skulle behöva köpa något som du inte har täckning för på ditt kontokort. Smslån är på det sättet ett mycket bra alternativ om du behöver låna pengar snabbt. Men det finns risker med sms lån som du måste se upp med. I och med att smslån är ett lättillgängligt och enkelt lån att få kan respekten för pengarnas värde minska. Det kan leda till att du blir lite fartblind och börjar låna mer än vad du egentligen har råd med. Har du inte råd att betala tillbaka ditt sms lån får du en påminnelse med pålagd förseningsavgift som du måste betala utöver den vanliga räntan. Eftersom sms lån har en hög ränta ökar ofta kostnaderna för lånet snabbt om du inte betalar tillbaka i rätt tid. Om du inte betalar räntan och påminnelseavgiften kommer ditt ärende förr eller senare att lämnas över till kronofogden. När kronofogden tar över ärendet leder det till en betalningsanmärkning. Har du fått en betalningsanmärkning är den synlig i tre år och kommer under den tiden att begränsa dig. Du kommer att få svårigheter att ta nya lån, ingå abonnemang eller hyreskontrakt. Konsekvenserna av en obetald faktura blir alltså stora och kan påverka dig mycket i det vardagliga livet. Om du får problem och inte har möjlighet att betala tillbaka ditt sms lån har kommunen ofta bra hjälp där du kan få rådgivning. Det kan också vara bra att informera företaget där du tagit ditt sms lån att du inte har möjlighet att betala tillbaka. Vi på Credigo är måna om att du lånar ansvarsfullt och därför gör vi alltid en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Men vi vet också att förutsättningarna i livet kan ändras snabbt. Vi vill ha en öppen kommunikation med dig som kund och skulle du få problem med att betala av ett lån hos oss är vi tacksamma om du hör av dig så att vi kan hjälpa dig.

Så drabbas du inte av obetalda sms lån

För att undvika att drabbas av obetalda fakturor och betalningsanmärkningar är det viktigt att du har en plan för hur du ska betala tillbaka pengarna som du har lånar. Skriv ner och gör en sammanställning av alla dina fasta och rörliga utgifter som du vet är återkommer för varje månad. Räkna sedan ut hur mycket pengar utöver dina avgifter som du har att röra dig med. På det här sättet skaffar du dig kontroll över din ekonomi och ger dig en bra utgångspunkt som går att planera framtida köp eller lån utefter. Ställ dig sedan frågan om du har utrymme i din ekonomi för att betala tillbaka pengarna som du tänker låna inom den tänkta återbetalningstiden. Går inte kalkylen ihop och det visar sig att du inte har tillräckligt med pengar ska du avstå från att ta sms lån.

Avstå sms lån genom att spara

Ett annat sätt till en bättre ekonomi och förhindra att hamna i obekväma situationer är att ha ett eget sparande. Det kan kännas tråkigt att spara men det är faktiskt en av de bästa sakerna som du kan göra för din ekonomi. Om du har sparade pengar ökar det din ekonomiska trygghet och gör att du alltid har någonting att falla tillbaka på och använda dig av om något oförutsägbart skulle inträffa. Om du har svårt att komma igång med ditt sparande kan du börja med att lägga undan en liten summa varje månad. Börja med att försöka spara 200 kronor i månaden, eller testa att avstå en sak i månaden och lägg undan pengarna istället. Du kan även försöka dra ner på dina dagliga kostnader, exempelvis ta med matlåda till jobbet istället för att köpa lunch ute varje dag. På det sättet kan du spara pengar utan att det behöver kännas så jobbigt för dig. Efterhand när du har vant dig vid lägre omkostnader kan du börja spara lite mer pengar varje månad tills du nått en bra nivå på ditt sparande. Det är en fördel att lägga pengarna på ett separat konto som du vanligtvis inte tar pengar ifrån, det gör att det blir enklare att avstå från att röra dem. Att ha ett sparkapital kommer bidra med trygghet och med all sannolikhet vara användbart genom livet. Om du har ett sparkapital kan du låna av dig själv istället för att ta ett sms lån. Men behöver du låna pengar kan du använda oss på Credigo istället för att ta ett sms lån. Vi har lägre ränta än sms lån och har även en mer flexibel återbetalningsperiod på våra lån.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...