Hur mycket vill du låna?

  • Lånebelopp:
  • Återbetalning:
  • Total lånekostnad:

Ansök enklare med BankID

Vi månar om din personliga säkerhet och integritet när du ansöker om lån hos Credigo. Som förstagångskund har du möjlighet att legitimera dig via BankID. När du legitimerar dig med e-leg i samband med att du ansöker om snabblån går låneprocessen fortare och blir även säkrare för dig som kund. Skulle du inte ha tillgång till Mobilt BankID eller annan e-legitimation finns dock andra sätt att verifiera din identitet.

Fördelar med Mobilt BankID

Mobilt BankID är ett enkelt och säkert sätt för nya kunder att identifiera sig. Att ha banken i fickan kan dessutom innebära flera fördelar. Du kan överföra pengar, deklarera och använda den populära betaltjänsten Swish – allt på ett enkelt och tryggt sätt var du än befinner dig.

Så går det till

Börja med att fylla i låneansökan. Efter att du har skickat in din ansökan kan du välja att enkelt legitimera dig med BankID, antingen via dator eller mobiltelefon. 

Om du inte valt "legitimera dig via e-leg" efter att du skickat in din låneansökan går det bra att kontakta vår kundtjänst. De ser till att du får en e-legslänk skickad till din e-post eller mobiltelefon.

E-legitimation och BankID – vad är skillnaden?

E-legitimation är ett samlingsnamn för alla elektroniska legitimationer. I Sverige använder omkring 2 miljoner privatpersoner BankID, vilket gör tjänsten till landets populäraste e-legitimation. E-legitimation och BankID används ofta som två synonyma begrepp för id-handlingar som kan användas på nätet.

Fler sätt att legitimera dig

När du ansöker om snabblån hos Credigo är det inte ett krav att du legitimerar dig via BankID. Beroende på tidigare ärenden hos oss kan legitimeringen ske på andra sätt. Det är svårt att säga exakt hur du kommer behöva legitimera dig utan BankID om det är första gången du ansöker om snabblån hos oss. Det varierar nämligen från fall till fall.

Om du gör en ansökan utan att legitimera dig med BankID behöver du inte oroa dig. Om vi behöver verifiera din identitet manuellt kommer vår kundtjänst tala om för dig vad du behöver göra.

Du behöver bara legitimera dig första gången du lånar hos Credigo

När du fått ett snabblån beviljat behöver du inte legitimera dig via BankID nästa gång du ansöker. Vårt system känner av att du tidigare lånat hos oss. Men tänk på att som förstagångskund går det alltid enklare att ansöka med någon form av e-legitimation.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...