Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Fler snabblån hamnar hos Kronofogden

De så kallade "snabblånen" är en starkt bidragande orsak till att fler svenskar hamnar hos Kronofogden. Detta säger Per Nordkvist, enhetschef på Finansinspektionen, till Sveriges Radio.

Finansinspektionen (FI) definierar snabblån som ett lån med kort återbetalningstid och en förhållandevis hög ränta. Sedan två år tillbaka måste företag som verkar i branschen ha tillstånd och redovisningskrav. Det innebär att FI måste godkänna bolagen.

Välkomnar hårdare reglering

Credigo välkomnar FI:s arbete med att ytterligare reglera marknaden för lån utan säkerhet. Vi verkar under tillsyn av FI, vilket är ett kvitto på att vi följer de lagar och riktlinjer som myndigheten bestämt ska gälla för branschen. Tyvärr finns det fortfarande oseriösa aktörer kvar.

– Det är alltid väldigt viktigt att konsumenten själv förstår vad det är för lån man tecknar och vad villkoren är, säger Per Nordkvist till SR.

Credigo strävar efter att vara så tydliga det bara går i vår prissättning och vi arbetar aktivt med ansvarsfull kreditgivning.

För oss innebär det bland annat att vi inte tillämpar några andra avgifter än ränta, att vi alltid anger den totala kostnaden för lånet samt att vi kräver identifiering av kunderna. En noggrann kreditprövning görs alltid för att säkerställa kundens återbetalningsförmåga.

Den som tar ett lån hos Credigo ska kunna känna sig trygg i vilka villkor som gäller och det ska inte finnas något utrymme för att missförstå lånets villkor och totala kostnad.

2016-12-05

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...