Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Spartips till studenter - spara upp till 30 000 kr

Som student finns det en hel del förmåner att ta del av. Det är däremot inte många som känner till hur man drar nytta av studentförmåner som kan göra att man sparar upp till 30 000 kr per år! Vi på Credigo har samlat spartips till studenter som vill få över lite mer pengar i fickan.

1. Ansök om bostadsbidrag

Om du har flyttat hemifrån, betalar en månadshyra och är mellan 18-25 år, kan du ansöka om ett bostadsbidrag.
Detta bidrag kan vara mycket lönsamt för dig som studerar eftersom du kan få upp till 1 300 kr i månaden vilket blir 19 200 kr per år! Om du vill söka student bostadsbidrag kan du göra det hos Försäkringskassan. När du gör en ansökan tas det hänsyn till tre faktorer som bestämmer hur högt ditt bostadsbidrag kan bli:

- Boendeyta samt kostnaden av ditt boende

- Antal personer i hushållet

- Din inkomst

Om din årsinkomst är över 41 000 kr per år kan bostadsbidraget minska och om du har en årsinkomst över 86 000 kr har du inte möjlighet att ansöka om bostadsbidrag. Det är viktigt att meddela Försäkringskassan om ekonomiska förändringar som kan bidra till lägre bostadsbidrag, så att du inte blir återbetalningsskyldig.

Om du vill beräkna ditt bostadsbidrag så har Försäkringskassan en funktion vid namn kassakollen på deras hemsida som avgör om du har möjlighet att få bidrag.

2. Planera dina måltider och vart du handlar

Vårt tips till dig för att spara pengar på livsmedel är att planera en veckomeny som baserar sig på livsmedelsbutikernas erbjudanden, vilket både skapar en varierande veckomeny och mindre utgifter.
För att göra det enkelt för dig som konsument att jämföra livsmedelsbutikernas erbjudanden kan du ladda ned en app som samlar olika typer av erbjudanden från de största livsmedelsbutikerna i Sverige.

3. Vart ska man träna som student?

Ett medlemskap hos en träningsanläggning som erbjuder mer träningstyper än vad du behöver bidrar med stor sannolikhet till en högre månadsavgift.
Vårt tips till dig är att ansluta dig till en träningsanläggning som endast erbjuder de redskap du behöver för att träna.

Om det är så att du går till ditt gym för att enbart träna med fria vikter och maskiner, så är Fitness24Seven ett bra alternativ att vända sig till med tanke på deras månadskostnad och låga medlemsavgift.

BONUSTIPS: Spara tusentals kr på att jämföra flyg innan du bokar

4. Vart hittar jag det billigaste mobilabonnemanget?

Som du kanske redan vet, så har mobiloperatörerna en hel del konkurrens sinsemellan, vilket du som student kan utnyttja genom att ta del av de studenterbjudanden som finns idag.

För att hitta det billigaste mobilabonnemanget finns det hemsidor som: Studentkortet och Mecenat som erbjuder studentrabatter på både mobiler och mobilabonnemang.

5. Bli medlem i facket som student för att spara pengar! 

 Vill du undvika att spendera din budget på dyr kurslitteratur under hela din studieperiod?

 Behöver du hjälp med att skriva ett nytt CV efter plugget, eller inför sommarlovet?

 Vill du få gratis rådgivning inför arbetsintervjun?

 Har det uppstått tvister på extrajobbet som kräver juridiskt stöd?

Att ansluta sig till Unionen-student bidrar med otroligt många fördelar för dig som studerande.
En engångsavgift på endast 100 kr ger dig bland annat:

 Ersättning för din kurslitteratur upp till 3 175 kr.

 Granskning och feedback av ditt CV gratis, vilket kan kosta upp till 500 kr.

 Juridiskt stöd om det skulle ske någon tvist på din arbetsplats.

 Två månaders gratis hemförsäkring.

 Personlig "intervjuträning" för att säkerställa att du ger ett gott intryck till arbetsgivaren, vilket har ett värde av ca 500 kr.

 Seminarier och aktiviteter som gratismiddagar.

Sammanfattning

Som nybliven student kan det vara väldigt svårt att veta vilka förmåner och möjligheter som finns tillgängliga för att skapa en rimlig och hållbar budget för bl.a. bostad, mat, hygienartiklar, studiematerial etc. Därför sammanställde vi på Credigo några spartips för dig som student för att du ska kunna ha pengar över i slutet av månaden så att du inte ska känna dig tvungen att ta ett studentlån eller börja jobba extra vilket är mycket mer tidskrävande än att sammanställa en ny budget.

Oavsett om du flyttat ut för att studera och planerar att ta ett studentlån finns det alltid olika sätt att spara sina pengar på, det viktigaste är att du är medveten om vilka rättigheter du som student faktiskt har.

Vi hoppas att du fann ovanstående information intressant och önskar dig lycka till med dina studier!

10 april 2014

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...