Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

En av historiens värsta internetbuggar upptäckt

Heartbleed, som precis upptäckts, är en av världens värsta internetbuggar när det kommer till säkerhet och din integritet på internet idag. Det är bekräftat att flera populära företag som Google, Amazon, Dropbox och Yahoo drabbats. Buggen riskerar att dina lösenord, konversationer och kanske det mest skrämmande dina bankuppgifter kommer i fel personers händer. Här får du mer information om Heartbleed och hur du skyddar dig.

Vad är heartbleed?

Heartbleed buggen har existerat sedan 31 december 2011, men har inte fått stor uppmärksamhet vilket också minimerat risken för att hackare kunnat få ut din personliga information på hemsidor som är byggda med OpenSSL, vilket ungefär ⅔ av alla hemsidor är idag. Du som exempelvis använder Facebook eller Instagram kan alltså vara drabbad.

Hur ska jag skydda mig?

Ett tips till dig som vill skydda dig mot denna bugg är att du ändrar ditt lösenord på de webbplatser som bekräftat att möjligheten finns/har funnits för hackare att komma åt din personliga information. Vi rekommenderar att du gör detta omgående.

Vilka webbplatser har blivit påverkade?

Eftersom ungefär ⅔ av alla webbplatser bygger på OpenSSL, är det en hel del hemsidor som har blivit påverkade vilket innebär att hundratals miljoner människor är påverkade.

Här är en lista på några av de hemsidor som konfirmerat att de blivit påverkade:

Webbplats

Har webbplatsen blivit påverkad?

Har webbplatsen OpenSSL

Bör du byta lösenord här?

Facebook

Ej konfirmerat

Google

Ja (konfirmerat)

Dropbox

Ja (konfirmerat)

Gmail

Ja (konfirmerat)

Pinterest

Ja (konfirmerat)

Tumblr

Ja, men okonfirmerat vad det gäller datorintrång.

Yahoo

Ja (konfirmerat)

Yahoo - Mail

Ja (konfirmerat)

Amazon - Webservices

Ja, men risken har blivit åtgärdad.

Heartbleed drabbar inte Credigo-kunder

På Credigo tar vi säkerhet och integritet på största allvar och dedikerar löpande resurser för att kunna erbjuda den absolut högsta säkerheten. När det gäller Hearbleed buggen så drabbar den inte Credigos kunder överhuvudtaget eftersom vi inte använder OpenSSL. Som kund hos Credigo behöver du alltså inte vidta någon åtgärd eller oroa dig för att du ska vara drabbad.

12 april 2014

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...