Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Vad är ett snabblån?

Snabblån är ett lån till privatpersoner där ansökningsprocessen går snabbt och lånet ofta betalas ut direkt när låntagaren blivit beviljad.

Låneformen introducerades i Sverige runt 2006 och har sedan dess blivit ett populärt sätt att låna pengar på.

Snabblån nu och då

Låneformen kom till Sverige under 2006. Det var främst personer i åldrarna 18 år - 35 år som ansökte om snabblån. Både storbankerna så väl som Finansinspektionen blev tagna på sängen av snabblånets popularitet. Innan snabblånen dök upp på marknaden så var man som privatperson tvungen att vända sig till de traditionella bankerna för att låna pengar. Det tog oftast lång tid att få lånet utbetalt och ansökningsprocessen var krånglig.

Det skulle dröja två år innan storbankerna reagerade och 2008 valde Nordea och Handelsbanken att fördröja utbetalningar från snabblåneföretagen med en dag.

Finansinspektionen har under åren infört en rad åtgärder för att reglera marknaden. Sedan 2014 måste till exempel alla snabblåneföretag ansöka om tillstånd hos Finansinspektionen för att få bedriva utlåning. Tidigare räckte det med att företagen registrerade sig hos Finansinspektionen.

Att tänka på

Innan du tar ett snabblån bör du noga tänka igenom vad du ska göra med pengarna och om du kommer kunna betala tillbaka lånet innan förfallodatumet.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...